onsdag 2 december 2015

Skapa Punkter del 2 eller Vad vill Civil att jag ska göra nu då??

Lite forsättning på det här med att skapa punkter - första delen handlade om att skapa punkter i skärningspunkter. Denna del handlar om att skapa interpolerade punkter.

På Create Points toolbaren så hittar ni den femte knappen som handlar om Interpolerade punkter.

Interpolate

Skapar ett antal interpolerade punkter mellan två befintliga Cogo punkter

Du får klicka på två punkter (behöver vara Cogo Points) som du vill skapa interpolerade punkter mellan, sedan ange hur många punkter du vill skapa och om de ska skapas på en offsettad linje mellan de två ursprungspunkterna

By Relative Location

Skapar en interpolerad punkt mellan två kontrollpunkter på ett bestämt avstånd

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra. Till sist anger du avstånden från första kontrollpunkten till din nya punkt och om den ska placeras med ett offsetvärde till interpoleringslinjen.

By Relative Elevation

Skapar en interpolerad punkt mellan två kontrollpunkter på en bestämd elevation

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra. Till sist anger du vilken elevation som den nya punkten ska placeras på och om den ska placeras med ett offsetvärde till interpoleringslinjen.

Number by Distance

Skapar ett antal interpolerade punkter mellan två kontrollpunkter

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra.Sedan anger du hur många punkter som ska placeras mellan kontrollpunkterna, och om de ska placeras på en offsettad linje till interpoleringslinjen.

Perpendicular

Skapar en interpolerad punkt mellan två kontrollpunkter och vinkelrät mot en tredje kontrollpunkt

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra. Sedan klickar du ut en tredje kontrollpunkt, där den punktens linje korsar interpoleringslinjen vinkelrät, där kommer din nya punkt placeras. Sist kan du ange att punkten ska placeras på en offsetat linje till interpoleringslinjen.

Incremental Distance

Skapar ett antal interpolerade punkter med jämnt mellanrum mellan två kontrollpunkter

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra. Till sist anger du avståndet mellan punkterna som ska skapas och om de ska placeras med ett offsetvärde till interpoleringslinjen.

Incremental Elevation

Skapar ett antal interpolerade punkter med jämn höjdskillnad mellan två kontrollpunkter

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra. Till sist anger du avståndet i höjd mellan punkterna som ska placeras och om de ska placeras med ett offsetvärde till interpoleringslinjen.

Intersection

Skapar en interpolerad punkt i skärningspunkten mellan en fyra kontrollpunkter.

Du får först klicka ut första kontrollpunkten och ange en elevation för den. Sedan klickar du ut nästa punkt och antingen anger du en elevation för den också, eller Difference (skillnad i elevation), Slope (lutning på formatet 1:x)) eller Grade (lutning i procent) från den första kontrollpunkten till den andra, sist får du ange om punkten ska använda en offsettad linje till denna första interpoleringslinje. Denna första kontrollinje kommer att ange höjden för din nya punkt.
Sedan får du klicka ut första och sista punkt för den korsande linjen, och ange om punkten ska hamna på en offsettad linje till denna. Där dessa två kontrolllinjer skär varandra, där kommer din punkt att placeras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar